Založ si blog

Báseň o čaji Matcha

Dovoľte mi podeliť sa s Vami o báseň, ktorá vyhrala v hlasovaní fanúšikov 1.miesto. (Téma: Zelený čaj Matcha)

Báseň - Zelený čaj Matcha

Príbeh Umami

05.06.2012

Tajomstvo Umami Umami – príbeh jedinečnej chuti. Japonsko je jedným z najstarších území na svete, na ktorých sa pestuje čaj a je jedinou krajinou pestujúcou čaj, ktorá vyrába len čaj zelený. Tento fakt je medzi producentami čaju unikátny a viedol k dosiahnutiu tej najkvalitnejšiej produkcie čajov prvotriednej kvality. Charekteristickou črtou japonských zelených čajov je [...]

História čaju Matcha

31.05.2012

História čaju Matcha Matcha je nápoj s viac ako 5000 ročnou históriou.Objav pitia tohto čaju je datovaný približne na 2500 rokov pred naším letopočtom a za rodisko čaju je považovaná čínska prefektúra Yunnan. V 7. storočí bol už Matcha čaj populárny po celej Číne. Preraziť čaju v takej miere dopomohli budhistickí mnísi Čaj je jednou z najdlhšie kultivovaných [...]

Matcha zmrzlina

10.05.2012

Matcha zmrzlina Čaj Matcha je vyrobený z tých najčistejších listov zeleného čaju Tencha rozomletých na jemný prášok, čo robí Matchu excelentnou ingredienciou na použitie v kuchyni. Môžete z nej vyrobiť napríklad Matcha koláče, čokoládu s príchuťou Matche, zmrzlinu, kokteily či delikátne Matcha latte. Lahodnú zmrzlinu zo zeleného čaju si ľahko spravíte aj [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

matcha

Tento blog je vstupom, zastávkou a pozvánkou do sveta čaju Matcha. Či už ho pijete , varíte, nepoznáte, milujete, hľadáte , či považujete za nechutný, toto je miesto kde to môžete povedať. Ja sa chcem podeliť o to , čo do tohoto sveta prinášam. Volám sa Martin Moncoľ a som obchodnym riaditeľom v matchalatte a je mi cťou predstaviť Vám tento výnimočný čaj.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 20632x
Priemerná čítanosť článkov: 3439x

Autor blogu

Kategórie